top of page
< Back

Sinsen Konsertorkester

Sinsen Konsertorkester

Sinsen konsertorkester er et symfonisk korps med base på Sinsen i Oslo. Det ble stiftet i 1928 under navnet Løren Ungdomskorps, og har etter noen navnebytter de siste 95 årene endt opp med det nåværende navnet. Sinsen Konsertorkester er et av de beste janitsjarkorpsene i Oslo, med gode plasseringer i Norgesmesterskapet for janitsjar.

Sinsen Konsertorkester er under musikalsk ledelse av Dimitris Spouras. Spouras er født i Thessaloniki i Hellas, og er dirigent og klarinettist.

Spouras har vunnet The National Greek Conducting Competition. Han har dirigert mange orkestre og korps som blant annet Sønderjyllands Symfoniorkester, Stuttgarter Philharmoniker, Jyväskylä Sinfonia, Mav Symphony Ocrhestra, The State Orchestra of Athens, The State Orchestra of Thessaloniki, The Russe Philharmonic Orchestra of Bulgaria, Kongelige Norske Marines Musikkorps og Forsvarets Stabsmusikkorps. I 2015 stiftet han Antwerpen Camerata, som han i dag er dirigent og artistisk leder for.

Spouras har spilt klarinett i London Symfoniorkester. I 2017 avsluttet han Master på Guildhall School of Music & Drama i London, med graden Distinction, på programmet Orchestral Artistry Course.

Sinsen Konsertorkester vil på denne sommerkonserten presentere verker av blant annet Peter Kreuder og Paul Lincke. I tiden rundt 1900 komponerte de verker innen tysk underholdnings- og dansemusikk. De presenterte en lett musikksjanger med jazz- og swingelementer, der mye fremdeles er kjente melodier den dag i dag.

I tillegg presenterer vi et utvalg fra Jules Massenets balletter. Han skrev musikk og operaer som var veldig populære på slutten av det 19. århundre og begynnelsen av det 20. århundre. Siden er de gått i glemmeboken, selv om de periodevis blir igjenoppført.

Musikken vi har valgt å presentere, er musikk som Keiser Wilhelms husorkester spilte på hans båt Hohenzoller, blant annet på sine turer til Ålesund og Sunnmøre. Båten hadde et 25 manns orkester om bord, teatersal, egne fotografer og kanoner på dekk. Keiseren dro årlig på månedslange Nordlandfahrt, med hyppige turer inn de vestlandske og nordnorske fjordene. Hele 23 sommercruise i Norge skal han ha gjennomført i sin staselige keiseryacht «Hohenzollern», utstyrt med røde briller på nesen mot sjøsyke.

Keiser Wilhelm var en kjent og populær mann i Norge. Hans fasinasjon for naturen, folket og vikingene bidro til å styrke den norske nasjonalismen som vokste fram mot unionsoppløsningen 1905. En av grunnene til det, er den raske og viktige økonomiske unnsetningen han kom til Ålesund med, etter bybrannen i 1904. Med dette i tankene, vil Sinsen Konsertorkester, via notearkivet til Forsvarets Stabsmusikk på Akershus Festning i Oslo, presentere kveldens program.

Billetter selges i døra fra kl. 16:30.

Voksne: kr 100,–
Under 18 år: GRATIS

bottom of page